Автомобилният състезател Митко Илиев потрошил кола за 850 хиляди марки

Според Митко Илиев да се удариш с 60 км/ч. никак не е безобидно и се равнява на скок от 8-мия етаж. Той самият е вдигал най-много 334 км/ч. Любопитно е, че най-скъпият му инцидент се случил през 2002 г. Тогава карал една много скъпа кола за 850 000 марки, която взел под наем за 3 дни за „скромната" сума от 160 000 марки. По време на състезанието обаче стъпил на вода и се обърнал със 173 км/ч., след което колата била изцяло смачкана.

Оказа се, че Митко Илиев има доста катастрофи и по улиците, защото се заглеждал по хубавите момичета и се удрял в колата отпред. Започнал да се състезава на 19 г., защото на 18 годишна възраст, точно когато отивал да регистрира автомобила си, я ударил и баща му забранил да се състезава. Сега, освен че се състезава, провежда курсове за безопасно шофиране и по-добри шофьорски умения. Според него условията в България са абсолютно неподходящи за каране на мотори.

Викали са го за каскади с автомобили във филми, но не му допада, защото режисьорите нямат представа за реалното движение и възможности на автомобила.

Митко дори е карал такси като малък за кратко. Вече обаче му е омръзнало да кара и предпочита да се вози. Според него системата на обучение за шофиране трябва да се промени коренно, защото самите инструктури не могат да карат добре.

Най-известният ни автомобилен състезател Димитър Илиев ще бъде гост в „Нешоуто на Нед" по GTV тази събота.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини