Дянков: Фалитът на КТБ бе политически предопределен

Правителството ще се провали, ако не изгради магистрала "Хемус". Трябва да се акцентира върху икономически политики за регионите, особено в Северна България. 

Това заяви бившият министър на финансите Симеон Дянков по БНТ. Той цитира данни на НСИ, според които около 70 хиляди души са напуснали Северна България само през миналата година. 

За него голяма част от българите в регионите страдат от факта, че децата и младите хора отиват да работят и учат в ЕС. Този проблем трябва да се реши като се направят икономически политики за регионите, извън това да се използват евросредства и развитие на инфраструктурата. Трябва правителството да види какво може да се направи в регионалните икономики особено на Северна България.

Дянков бе категоричен, че за фалита на КТБ основна вина има ръководството на БНБ. "Фалитът беше политически предопределен. Банката можеше да бъде спасена, но не беше, заради политически гафове в началото на 2014 г.", каза Дянков. Според него шумното и рязко заговаряне за проблемите на банките по време на правителството на Пламен Орешарски е допринесло за фалита. 

Дянков коментира и евентуалното излизане на Великобритания от Европейския съюз, което според него ще намали икономическия растеж, но не дотолкова, доколкото говори британското правителство или анализаторите. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Фи
    Филип
    0 0
    22:52, 16 юни 2016
    Aйде бе, а Цветан Василев няма нищо общо нали? Добре, че от този ********* Дянков вече не зависи нищо. Абсолютен некадърник, който съсипа българската икономика.
  • 2
    Ке
    Кети
    1 0
    17:54, 17 юни 2016
    И всички знаем всичко, но прокоратурата си седи и мълчи? Може да е политически опредлен, но със сигурност някой е постлал тази обусловеност.
  • 3
    Го
    Гого
    0 0
    21:43, 17 юни 2016
    А Василев? Не беше ли точно той човекът, който окраде парите?
  • 4
    Ан
    Ани
    1 0
    23:51, 18 юни 2016
    Кой ще поеме вината за изтчоването ,като гледам Василев е още на свобода а всички мълчат?
Последни новини