Няма да повярвате как се пази Марк Зукърбърг от хакери

Ако сте един от най-богатите хора на планетата и може би най-влиятелната личност в областта на информационните технологии, как бихте се опазили от потенциални хакери-воайори? Решението на Марк Цукърбърг е малко тиксо върху уеб-камерата и микрофона.

Неотдавна Instagram достигна 500 милиона потребители месечно и по този повод Зук публикува поздравително съобщение във Facebook. Точно тогава Крис Олсън, както и Уилям Търтън от Gizmodo забелязаха, че уеб-камерата и аудио порта на неговия MacBook са залепени с парченца изолационна лента.

Естествено, всички знаем, че никой не може да хакне уеб-камерата, когато обективът е физически изолиран и не пропуска никаква светлина.

За да няма съмнения, Gizmodo свери с предишни стрийминги на Цукърбърг и се оказа, че това е именно неговото работно бюро.

Шегата настрана, но Зукърбърг не е единственият, който прави така. Директорът на ФБР Джеймс Комей постъпва по същия начин. Всъщност така е много по-лесно да се защитиш от хакерите, отколкото да приложиш сложни софтуерни методи.

Има някаква ирония в това, че Зукърбърг е толкова параноичен да не би някой да го шпионира, след като Facebook прави сериозни пари от събирането на потребителски данни. Но чакайте малко, ако притежаваш $38 милиарда, едва ли някой ще те обвини, че си изхарчил малко за своята сигурност. Всъщност това дори може да мине като разход за компанията.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини