Швеция ще посрещне България и с нов селекционер

Селекционерът на националния отбор на Швеция Ерик Хамрен ще напусне поста си след края на Евро 2016. Шведите днес са на кръстопът, като при поражение или равенство в последния си мач с Белгия ще се простят с турнира.

"Обикновено треньорите ги съдят по последния мач. Ако победим Белгия, за известно време ще стана популярен. Ако загубим, ще има да ме ругаят. Такава е работата на треньора", каза Хамрен.

Швеция е един от съперниците на България за следващите световни квалификации, а по-рано и нападателят Златан Ибрахимович обяви края на кариерата си за "тре крунур". България гостува на Швеция в третата си среща от кампанията на 10 октомври на стадион "Френдс арена" в Стокхолм.

Хамрен заяви, че Швеция ще продължи да играе важна роля в европейския футбол и след оттеглянето на Ибрахимович.

"Може да нямаме нов Златан, но разполагаме с някои вълнуващи играчи. Аз съм оптимист за продължаващите футболисти, въпреки че оттеглянето на нашите най-велики играчи е голяма загуба. Но смятам, че бъдещето на шведския футбол е светло", добави той.

Хамрен оцени ролята на Ибрахимович, въпреки че основният нападател, както и останалите, нямат точен удар във вратата в първите два мача от европейското.

"Ще ни трябва цяла пресконференция да кажа какво мисля за Златан. Не мисля, че тук можем да оценим целия му принос за Швеция. Можем да говорим за това с часове", каза той.

"Той е важна и фантастична фигура за шведския футбол. Не мисля, че утре ще се промени нещо", добави Хамрен.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини