БГ премиерът: В ЕС ще останем само ние, Румъния и Гърция

Уважавам решението на техния народ, макар че от днес нататък ще е тежко разделен. Европейският съюз трябва да покаже, че може и без Великобритания.

Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с резултатите от референдума, на който британците гласуваха Великобритания да напусне ЕС. 
Аз считам, че е правилно, щом така са избрали - трябва да се оставят сами да решават съдбата си. Ние да започваме да мислим за Европа без тях. Всякакви преговори за особени статути, за подобни неща не трябва да се водят, защото това ще разбие Съюза”, каза още Борисов, цитиран от "Фокус". 

На въпрос дали има вероятност да се получи ефектът на доминото и референдумът във Великобритания да предизвика допитвания и в други европейски страни, министър-председателят отговори: 

Ще останем България, Румъния и Гърция като се получи ефектът на доминото”. 

Според него с излизането на Великобритания ЕС става по-слаб, а това ще се отрази и на страната ни. 

Виждате пазарите как реагираха, аз предупредих за това. Лирата как падна, така че последствията са за всички”, добави Борисов. 

Източник: dnes.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    таралежко
    2 0
    14:28, 24 юни 2016
    Бойко като останем само ние румъния и гърция какъв кеф ще е поцял ден и нощ ще ядем мамалига и ще играем сиртаки и ще чупим чинии Ех какав живот ни чака Тия ингилизи що не напуснаха по рано бе
Последни новини