При сигнал на 112, полицията трябва да дойде до 15 минути

След получаване на сигнал на телефон 112 за извършено престъпление или нарушение на обществения ред, полицията трябва да пристигне до 15 минути. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол днес, цитирайки инструкции за време за реагиране на служителите на Национална служба "Полиция". Това се отнася за териториите на населените места, където има Районно управление или полицейски участък.

Въпросът към министъра бе зададен във връзка с конкретен случай на побой в центъра на София, когато полицията дошла след 15-20 минути по думите на депутата Георги Анастасов (БСП). Бъчварова представи данни от проверка по случая, от която се разбра, че в случая полицейската кола е пристигнала 9 минути след подаване на сигнала, което е в срока, предвиден в инструкциите.

Министърът на вътрешните работи допълни, че спазването на предвидените норми за реакция не означава, че МВР не трябва да продължи с усилията да направи реакцията си по-бърза навсякъде, където има нужда.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини