Франция сложи край на европейската приказка на Исландия

Изображение 1 от 3

    Франция се класира за полуфиналите на домакинското си европейско първенство, след като отстрани с 5:2 голямата сензация в турнира Исландия.

    Играчите на Дидие Дешан се наложиха с 5:2 и по този начин си осигуриха мач срещу световния шампион Германия в следващата фаза.

    Исландците пък отново си заслужиха аплодисменти с непримиримостта си и ще си тръгнат с високо вдигната глава от надпреварата.

    В този двубой "петлите" обаче бяха напълно подготвени тактически и надиграха съперника си, особено през първата част, когато вкараха четири от попаденията си.

    Наказателната акция на домакините започна в 13-ата минута, когато Блез Матюиди с дълбок пас изведе Оливие Жиру. Нападателят овладя перфектно топката, навлезе в наказателното и с диагонален шут в долния десен ъгъл откри резултата.

    В 20-ата минута Антоан Гризман центрира отдясно от корнер и Пол Погба надскочи защитата на исландците и с удар на скорост с глава намери левия ъгъл на вратата на исландците. Играчите на Дидие Дешан намалиха първоначалните обороти, което позволи на северняците да направят няколко добри атаки, в които обаче липсваше завършващият удар.

    В последните две минути на първата част "петлите" убиха напълно интригата с нови две попадения. Първи в 43-ата минута се разписа Дмитри Пайе, който завърши красива атака, завършила с пас към него от Гризман. Халфът на "Уест хем" получи топката на границата на наказателното поле и с плътен шут прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл.

    Малко след това Антоан Гризман също записа името си сред голмайсторите, след като бе изведен перфектно от Оливие Жиру очи в очи с вратаря, след което той само го прехвърли елегантно за 4:0.

    През втората част играта се отвори, двата тима създадоха много добри атаки, а Исландия показа, че иска да си тръгне достойно от турнира. В 56-ата минута Сигторсон протегна крак и засече от въздуха много добро центриране на Гилфи Сигурдсон отдясно, за да намали изоставането на тима си.

    Лекият подем в играта на островитяните обаче бе съсечен почти веднага и три минути по-късно Франция отново увеличи преднината си. Точен за втори път бе Жиру, който засече с глава добро центриране на Пайе от фаул.

    Последва нов щурм на Исландия, който за малко не доведе до втори гол. В 63-ата минута Сверир Ингвасон засече центиране в наказателното поле, но фронталният му удар с глава бе изваден в корнер от вратаря Юго Лорис. Устремът на северняците все пак даде резултат в 84-ата минута, когато Биркир Бярнасон засече с глава центриране на Ари Скуласон, за да оформи крайния резултат.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини