Тръмп стана злодей на "Марвел", набит от чернокожа Капитан Америка

"Марвел" явно следят политическите новини в търсене на вдъхновение за своите комикси, като последнaтa от тях стана Доналд Тръмп, съобщи сайтът "Комик бук".

Републиканският кандидат за президент на САЩ е изобразен като злодей в първия брой на нова поредица от комикси - "Спайдър-Гуен" ("Spider-Gwen").

В нея Спайдър-мен попада в друга вселена, в която неговата любима, Гуен, всъщност е ухапана от радиоактивен паяк и става супергерой.

Друга промяна в комикса е злодеят M.O.D.O.K ("Мобилен организъм, създаден само за убиване"/"Mobile Organism Designed Only For Killing"), който става M.O.D.A.A.K. ("Ментален организъм, създаден за крал на Америка"/"Mental Organism Designed As America's King").

Въпреки че никъде не се казва, че това е Тръмп - приликата е очевидна.

"Ставай, чуждоземен боклук", казва героят, последвано от "Трябва да направя Америка..." ("отново велика" - бел. прев. - мото на президентската кампания на Тръмп). Той обаче не довършва изречението си, защото е нокаутиран от чернокожа женска версия на Капитан Америка.

"Марвел" често ползват реални лица в своите комикси, представяйки ги в различна светлина. Така например те са рисували Барак Обама и Мохамед Али, а съвсем наскоро премиерът на Канада, Джъстин Трюдо, бе изобразен като герой в техен комикс.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини