Прокуратурата иска да накаже Волен с работа в парламента

Софийската градска прокуратура (СГП) е поискала по-голямо наказание за лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Във вторник Софийският градски съд (СГС) присъди две години пробация на Сидеров заради петте му присъди, по които той сключи споразумения с прокуратурата. Той ще се среща с пробационен служител, а 25% от депутатската му заплата ще бъдат удържани.

Днес прокуратурата протестира определението на съда и настоява пробацията на Сидеров да бъде увеличена от две на три години, срещите му с пробационен служител да продължат също три години, както и да полага поправителен труд, "който следва да се изпълнява по месторабота на осъдения (Народно събрание на РБ)", като му се удържа 25% от заплатата за срок от 2 г.

Подобно увеличаване на присъдата поиска държавното обвинение във вторник, но съдията отказа с мотив, че наказанието е наложено след споразумение на депутата с прокуратурата. 

"Увеличаването на общото най-тежко наказание по реда на чл. 24 от НК може да бъде извършено само от съда и е недопустимо да се договаря от прокуратурата в споразумение", коментират от държавното обвинение.

Сидеров беше осъден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище Варна. Лидерът на "Атака" се призна за виновен и за нахлуването му в НАТФИЗ, както и за скандалите на столичната улица "Раковски", пред парламента и в Батак през 2011 година.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини