Появиха се основните технически характеристики на флагманските смартфони Nokia с Android

Nokia окончателно се сбогува с Microsoft, а в края на тази година има право да представи своите първи Android-смартфони. Данните за нов смартфон на Nokia досега бяха твърде противоречиви, но днес се появи по-правдоподобна информация. Китайски уеб-сайтове публикуваха главните особености на бъдещите устройства.

Според тези данни, в края на годината Nokia ще представи два флагмана, базирани на процесора Qualcomm Snapdragon 820 и оборудвани с QHD дисплеи. Първият смартфон ще има дисплей с размер на диагонала 5,2 инча, а вторият - 5,5 инча. Съобщава се още, че двата нови смартфона на Nokia ще имат метални корпуси, покриващи спецификациите на стандарта IP68 - защита от прах и вода.

Една от главните особености на флагманите на Nokia ще бъде основната камера - според китайците, тя ще има резолюция 22,6 мегапиксела. Възможността за качествено фотографиране винаги е била една от силните страни на топ-устройствата на финландците и се очаква и сега да бъде така. Друга особеност е използването на новата операционна система Android 7.0 Nougat, която ще бъде предварително инсталирана и ще използва стилния минималистичен интерфейс Z-Launcher, който се очаква да може да бъде изключван в настройките.

Според лицензните споразумения, устройствата на Nokia ще се произвеждат и разпространяват от китайската HMD Global Oy, дъщерна компания на Foxconn. Аналитиците считат, че новите Android-смартфони на Nokia ще бъдат топло посрещнати от потребителите.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини