Войниците, пратени да заловят Ердоган мислели, че търсят терорист

Участващи в опита за преврат войници, които в петък нападнаха хотела в Мармарис, в който по-рано се намираше турският президент Реджеп Таийп Ердоган, са смятали, че отиват да заловят терорист, пише агенция Анадолу.

На войниците е било наредено да заловят важен терористичен лидер. Част от тях са научили във въздуха, пътувайки към Мармарис, че са част от опит за сваляне на режима. Не е ясно колко е тях са продължили да изпълняват заповедите.

Източници от силите за сигурност, пожелали анонимност, съобщават, че заподозрени за съучастие в метежа са били разпитани в Измир в понеделник.

Арестуваните униформени заявили, че 40 добре подготвени войници са били изпратени  да щурмуват хотела на Ердоган. Същевременно командването на армията района на Егейско море е наредило да не се помага на превратаджиите. Полковник от базата в Измир е дал разрешение те да излетят от нея.

Двама от телохранителите на Ердоган бяха убити при неуспешната атака. Впоследствие войниците се разбягали. В понеделник властите са намерили оръжия и военна техника, за които се смята, че са използвани при нападението. 

 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини