Окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Басамаков за опит за убийство на полицай

Окръжната прокуратура повдигна обвинение срещу асеновградчанина, който вчера, при посещение на полицейски служители в дома му, направи опит да убие единия от тях. Повдигнатото срещу Димитър Басамаков обвинение е по чл. 116, ал.2, вр. ал.1, т.6, вр. чл. 18, ал.1 от Наказателия кодекс.

След последвала стрелбата съпротива, Димитър бе задържан и отведен в полицейското управление. От мястото на стрелбата бяха иззети използвания от него незаконен пистолет "Макаров" и два пълнителя за него с по 7 патрона във всеки. Полицейският служител, по когото бе стреляно, не е пострадал.

При извършено в дома на Басамаков претърсване са намерени и иззети над 70 бойни патрона, арбалет и харпун, а също тревна маса и бял прах, най-вероятно съдържащи наркотични вещества.

50-годишният мъж е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд - Пловдив за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което асеновградчанинът е обвинен, е от 20 до 30 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    Пилето
    4 0
    22:02, 23 юли 2016
    Абе, тва е моя приятел Митко Лудия ...
Последни новини