Свободно падане: Туризмът в Турция пропада стремглаво

Броят на чуждестранните туристи в Турция през юни е спаднал рязко с 40,9% в сравнение със същия месец миналата година, като при броят на руските туристи спадът е с 93%  а на германските – 38%, предаде ДПА.

Туристическият сектор в Турция бе силно засегнат от опасенията от тероризъм и политическата нестабилност в страната, съобщава 24 часа. Провалилият се опит за преврат през този месец вероятно ще доведе до още по-голям отлив на туристи.

По данни на министерството на туризма през 11 последователни месеца е отчетено постоянно и значително намаляване на броя на туристите.

Броят на руските туристи намаля стремително, откакто турски сили свалиха руски самолет близо до границата със Сирия в края на миналата година. Неотдавна двете страни се сдобриха и Москва отмени забраната за чартърни полети до Турция.

Серията самоубийствени атентати в Турция тази година, особено тези в туристическите райони на Истанбул, бяха една от главните причини туристите да избягват Турция. Подновеният конфликт с кюрдите в югоизточните райони на страната също поражда опасения.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини