Джейсън Борн връхлетя ударно в българските кина

Най-новата лента за един от най-известните агенти на ЦРУ направи своя зашеметяващ дебют в българските кина. Джейсън Борн се изкачи на почетното първо място по брой зрители и акумулиран боксофис спрямо предишните филми от поредицата. С над 151 хиляди лева приходи и повече от 17 хиляди зрители, завръщането на Мат Деймън се превърна в най-печелившата премиера  на филм за Борн у нас, като почти удвои зрителите, посетили премиерните прожекции на предишния номер едно в България – Ултиматумът на Борн, който е и последният филм от историята с участието на култовия актьор досега.

Филмът с Мат Деймън, Томи Лий Джоунс и Алисия Викандер очаквано се нареди на първо място в боксофиса в Щатите, където донесе на създателите си 60 милиона щ.д., а международните приходи на филма надхвърлят 110 милиона щ.д.

Премиерният уикенд на новия филм от поредицата за Борн в САЩ изпревари с 5 милиона щ.д. и премиерата на последния филм за друг легендарен агент, а именно Итън Хънт – „Мисията Невъзможна: Престъпна нация“, която беше в края на юли миналата година. 
 

Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини