На 6 август на поляните над Гела откриват гайдарското надсвирване

По традиция на поляните над смолянското село Гела и тази година ще се проведе гайдарско надсвирване и Илинденски събор. За 14-та поред година на 6 август участници от различни възрасти ще мерят сили в майсторлъка и ще участват в състезателната програма.

Надсвирването ще се открие официално в 10.30, а в 11 ч. стартира музикалната част. В 18 часа ще бъдат наградени победителите, а след това започва концертната програма „Хорото продължава...” с оркестър „Тракийско настроение ”, с ръководител Петко Кънев.

В неделя- 7 август в 11.30ч. ще се открие и традиционната среща на родовете, а за народно веселие отново ще свири оркестър „Тракийско настроение ”.

Тази година за събора и гайдарското надсвирване на 6 август в село Гела, община Смолян, ще се плаща вход от 2 лв., а събраните средства ще се използват за почистване и за благоустрояване, каза кметът на село Широка лъка Васил Седянков, цитиран от „Фокус“. Подготовката за гайдарското надсвирване в Гела е започнала от преди месец и половина, а за организацията на проявата помага община Смолян, тъй като кметството не разполага с капацитета и възможността да поеме всичко. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини