Румънски апаши шетат и обират наред по курортите ни

Банда румънски измамници заловиха наши полицаи, след серия нагли обири от магазини и бензиностанции. Колко пари са свили бандитите от северната ни съседка, тепърва ще се разследва. Само за едно денонощие обаче те са успели да изпразнят касите на пет магазина и една бензиностанция.

Всички доказани обири са извършени в курорти по южното ни Черноморие. Твърде вероятно е обаче да има и други, защото обирджиите са влезли у нас на 5 август и са обиколили Пловдив, Русе и Стара Загора, преди да пристигнат на морето.

Заловените измамници са трима и са се придвижвали с лек автомобил "Опел" Астра с френски номера.

Те прилагали една и съща схема всеки път, паркирали возилото пред набелязания магазин, като единият оставал на волана с включен двигател, готов за бягство. Другите двама съучастници влизали в магазина с разтворена пътна карта и паникьосани обяснявали, че са се изгубили. После единият молил продавачката да му покаже пътя, а през това време вторият ловко изпразвал касата. Така за по-малко от 24 часа, те гепили оборота от пет магазина  и една бензиностанция в района на Царево, Созопол, Бургас и Приморско, пише "Монитор".

След поредния удар в бензиностанцията, ченгетата видели колата им от записите на охранителните видеокамери. Последвала хайка по пътищата и бандата била спипана близо до Обзор, докато се опитва да стигне българо-румънската граница. минути преди да се озоват в ареста, комшиите обрали за последно и магазин в Несебър.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини