Microsoft показа бъдещето на Hololens и то изглежда страхотно (видео)

Имаше нещо обезсърчаващо в това, че Google изостави преди години Glass и допълнената реалност (augmented reality,AR).

Да, идеята за виртуалната реалност е страхотна, но грубата каска, която трябва човек да си слага, контролерите, кабелите, изискването за допълнителен хардуер под формата на компютър поддържащ качествена графика (изисквания, които да се надяваме Intel ще премахне), ограничението в движението. Всичко изглежда толкова неестествено. За разлика от допълнената реалност. Niantic го доказаха с Ingress и Pokemon Go.

За разлика от Google, Microsoft не спят и представиха своя отговор за допълнена реалност. Засега устройството е доста солено като цена и също изисква допълнителни условия, но вероятно това ще се промени скоро. Съвсем наскоро компанията анонсира появата на поддръжка на холографски изображения за Windows 10, както и специалната версия на системата за Hololens, което без съмнение ще промени начина, по който си общуваме с компютрите и Мрежата. Компании от различен калибър, например няколко заети в архитектурния дизайн и строителството вече използват Hololens с успех. Наскоро Microsoft представиха една от бъдещите реализации на устройството си и идеята звучи невероятно – криминална филмова драма, в която героят сте вие.

Всичко изглежда толкова живо и реалистично, че даже виртуалните герои разпознават средата и я използват, виждат ви, както вие ги виждат и ви гледат в очите, докато говорят с вас.

Fragments, както е името на интерактивния трилър, е дело на френското студио Asobo Studios, които заедно с Microsoft публикуваха ново видео към AR забавлението. И макар героите да са анимирани, замислете се за бъдещето на технологията и начина, по който скоро може не просто да гледаме филмите, а и даже да участваме в тях. Защо не?! Добре звучи, нали?

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини