Алпинистът и екологът: Благодарим на премиера и ВМА

Бойко Борисов посети вчера Боян Петров и Андрей Ковачев

Алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев, които пострадаха на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, благодариха на лекарите и медицинските специалисти от Военномедицинска академия за грижите, които полагат за тяхното възстановяване, съобщиха от здравното заведение.

Двамата пострадаха при катастрофа миналата седмица. Екологът и алпинистът броели прегазените животни на ГП-Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на магистрала "Струма".

Към 11:20 обаче в района на Османска чешма, точно на входа на дефилето, румънска шофьорка удря мъжете, които оглеждали района. Единият от двамата бил изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата бяха докарани в спешния център на благоевградската болница в тежко състояние, но без опасност за живота. Андрей Ковачев бе с мозъчен оток, а Боян Петров с фрактури на ребрата и черепа.

Малко по-късно и двамата бяха преместени в София с реанимобил, изпратен по личното настояване на премиера Бойко Борисов.

Боян Петров и Андрей Ковачев благодариха и на министър-председателя, който вчера ги посети в Клиниката по анестезиология към ВМА.

Днес пациентите ще бъдат преместени в Клиниката по травматология, а очакванията са до края на седмицата да бъдат изписани.

По време на визитата си премиерът разгледа цялата клиника, като началникът на Военномедицинска академия генерал-майор професор член-кореспондент Николай Петров, д.м.н. го запозна с апаратурата, с която разполагат – една от най-модерните в страната.

Междувременно румънката, ударила двамата, бе пусната под парична гаранция от 5000 лева. Прокуратурата в Благоевград обвини 27-годишната румънка, която блъсна с колата си и рани тежко известния ни алпинист Боян Петров и еколога Андрей Ковачев.

Според обвинението тя не е контролирала непрекъснато управлението на моторното превозно средство и се движела с несъобразена скорост. Темида обаче не забрани изрично на жената да напуска страната ни, докато трае разследването.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини