Пратиха в затвора руснак, играл Pokemon Go в църква

Известната игра Pokemon Go донесе 2 месеца арест на руския видеоблогър Руслан Соколовски. Причината е, че студентът от юридическия факултет на Уралския хуманитарен факултет е ловил покемони в екатерининбургската църква "Храм на кръвта", съобщава "Интерфакс".

Разследването по случая продължава. Ако бъде признат за виновен, Соколовски може да получи присъда от 5 години затвор.

Адвокатът му заяви, че ще обжалва решението за задържането под стража.

Младият мъж беше арестуван в петък, след като публикува в интернет клип, показващ как той играе Pokemon Go в църква. В канала си в YouTube Соколовски, който е убеден атеист, има 270 000 последователи. В много от видеата си младежът откровено се подиграва на църквата и нарича свещениците "герои от комикс" и се възмущава от факта, че в руските училища има часове за изучаване на нормите на православното християнство.

Свещениците е възможно, а и трябва да поговорят с този блогър и да му обяснят какво е храм и как църквата може да помогне на този младеж, коментира шефът на отдела на руския Синод за връзки с медиите Владимир Легойда.

Според него Соколовски трябва да разбере какво е направил Исус Христос за човека и човечеството, който е наречен "най-редкия покемон" във видеото довело до ареста.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини