Орбан: ЕС трябва да защитава границите си възможно най-далеч

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Европейският съюз трябва да защитава възможно най-далеч на юг границите си от неконтролираната миграция, предаде Асошиейтед прес.

Орбан каза това в южна Полша, където вчера се срещна с министър-председателите на Словакия, Чехия и Украйна. Според унгарския премиер участниците в срещата са постигнали съгласие, че "защитата срещу неконтролираната миграция трябва да бъде изместена колкото е възможно по-далеч на юг".

Той похвали страните, които помагат на България да охранява границите си в Югоизточна Европа от нелегални мигранти, опитващи се да стигнат до западни държави. Орбан, който по-рано бе нарекъл мигрантите "отрова", каза също, че миграцията е изложила на показ слабостта на ЕС, добавя АП.

В същото време Чехия изпрати контингент от 50 полицаи в Унгария, които ще помагат при охраната на границата със Сърбия, съобщиха властите в Будапеща. Чешките полицаи ще участват в патрулирането по унгарската граница съгласно споразумението между страните от Вишеградската група, в която влизат освен Чехия и Унгария още и Полша и Словакия.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини