Samsung ще деактивира отдалечено Galaxy Note 7

Samsung има план Б за решаване на проблема с дефектните смартфони Galaxy Note 7, в случай, че клиентите на компанията не откликнат на призива да ги върнат и заменят с нови.

В интернет се появиха информации, че корейският производител може отдалечено да деактивира Galaxy Note 7 от взривоопасната партида. Според публикация в Redit, компанията ще пристъпи към подобна мярка, ако потребителите не върнат устройствата си до 30 септември, за да ги предпази от инциденти.

Твърди се, че от 19 септември Samsung ще започне доставки на комплекти с нови Galaxy Note 7, Gear VR и платен пакет, които клиентите ще получат в замяна на бракувания смартфон. Според неназован представител на компанията, от 30 септември всеки дефектен апарат, подлежащ на замяна, ще бъде деактивиран дистанционно, така че няма никакъв смисъл клиентите да задържат при себе си устройствата.

а 2 септември Samsung се извини официално на клиентите си, като обяви спиране на продажбите на проблемния смартфон и обеща безплатна замяна на вече доставените устройства. Потребителите, които се съгласят да участват в програмата за замяна, без да търсят пълна парична компенсация за покупката на Galaxy Note 7, ще получат също подаръчни карти за 25 долара и други бонуси.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини