КАТ започва масирани проверки за колани и детски седалки

В периода 12-18 септември Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира планирани операции на контрол на пътното движение. На територията на всички държани членки на ще бъдат извършени засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, както и на каски – от водачите и пътниците на мотоциклети, съобщиха от МВР.

В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Основната цел на предстоящите проверки е въздействие върху поведението на водачите и пътниците в МПС и на мотоциклети. Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. От TISPOL отчитат пряко въздействие на този фактор върху аварийността и в частност върху Броя на пострадалите и загиналите п ри тежки пътно-транспортни произшествия.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини