Продажбата на Дипломатическия клуб отива в съда?

Сделката за продажбата на Дипломатическия клуб в Бояна може да бъде атакувана в съда, ако се стигне до приключването ѝ, заяви за "Хоризонт" по БНР Руси Статков от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация.

Той обясни, че заради противоречие в закона, имотът, който е притежание на забраненото за приватизация държавно дружество АДИС, изобщо не трябва да бъде продаван.

Продажбата на обособен имот от дружество от забранителния списък за приватизация трябва да се одобри от правителството, а не да стане с решение на ресорния министър, какъвто е случаят с Дипломатическия клуб в Бояна, обясни Руси Статков от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация.

Недопустима е, при положение, че има член 3, който казва, че има друг ред за решение кое да се приватизира и кое не… те са затова и са нужни на държавата, на нейната икономическа, социална и друга политика. Тук няма основание въобще за никакъв коментар. Всяко друго действие е в противоречие със закона, припомни Руси Статков .

В момента Националната агенция за приходите проверява собствениците на компанията "Ексклузив уеб дизайн" и чак тогава сделката ще бъде разгледана от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация. Там Статков ще гласува "против" нея.

Не заради това, че не е икономически ефективна, а поради това, че за мен не е законосъобразно от гледна точка на изискването на закона за друг ред, припомни Руси Статков.

Стойността на сделката, ако се стигне до приключването й, е 8,5 млн. лева без ДДС.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини