Google подготвя нова операционна система

Google подготвя нова операционна система. Тя се казва Andromeda OS, като е комбинация от Android и Chrome OS, съобщава онлайн изданието 9to5Google, което се позовава на свои източници в интернет гиганта.

Очаква се платформата да се използва най-вече за лаптопи и таблети от бъдещата гама Pixel на Google. Според изданието Huawei разработва и таблет, който ще използва бранда Nexus. Паралелно с това Google планира и хибриден лаптоп, който в момента има кодовите имена Pixel 3 и Bison. Лаптопът ще има 12.3-инчов екран, който ще може да се отделя и използва като таблет.

Според онлайн изданието Android Police, Google планира да представи лаптопа и Andromeda OS чак през третото тримесечие на следващата година. До тогава вече ще има достатъчно развита платформа, която да може да се предлага както на крайните потребители, така и на корпоративните клиенти. Освен това ще даде достатъчно време на създателите на приложения да създадат интересни програми за операционната система.

За сега Google не коментира темата. Следващата седмица компанията има насрочено събитие, на което да представи нови устройства. Има вероятност тогава да обяви Andromeda OS официално и да представи основните възможности и цели на платформата.

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини