Делян Добрев: Обвиненията за "Белене" не са предизборни

„Никого не включваме в предизборната кампания. Имаме си кандидат и се занимаваме с него. Не е сериозно да се смята, че по време на предизборна кампания държавното обвинение и институциите ще спрат да си вършат работата”, заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Така той коментира обвиненията, че в предизборния месец трима червени министри бяха уволнение, а един от тях дори ще бъде изправен на съд.

Относно обвиненията за АЕЦ „Белене” Добрев обясни, че обвиненията са повдигнати, защото при продажбата на старото оборудване то е оценено на 295 млн. евро. Впоследствие е сключен договор, който е на стойност на 205 млн. евро.

„Имаше редица дела, които се водят с дружества, свързани с Христо Ковачки. Държавата си защитава интересите”, отговори председателят на Комисията по енергетика на въпрос дали подкрепят бизнесменът.

Той обясни, че въпреки отрицателните становища Министерски съвет дава на Ковачки концесията на мини „Бобов дол”. „Не обвинявам никого. Ще направим доклад и ще го предадем на прокуратурата”, допълни Добрев.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    ПиШокаЗулу
    2 0
    12:18, 21 окт 2016
    Делянчо ми ти откога си председатял на комисията по енергетика бе тия неща са ти били ясни ама си си натискал дупето щото иначе СуперБойко духа под опашката Нъл ТЪЙ
Последни новини