Русия обяви, че няма да има ново спиране на огъня в Алепо

Русия обяви, че към момента не разглежда нова "хуманитарна пауза" в Сирия след краткосрочното спиране на огъня, което приключи в събота, съобщава "Франс прес".

"Въпросът за подновяване на хуманитарната пауза е неприложим сега", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от Интерфакс.

Той добави, че за да се поднови примирието, "нашите опоненти трябва да потвърдят подходящо поведение от антиправителствени групи, които попречиха на евакуацията, която трябваше да се осъществи по време на хуманитарната пауза".

В същото време сирийската държавна медия и опозиционни активисти обявиха, че правителствените сили и съюзниците им са превзели хълм в град Алепо, където през уикенда бяха подновени боевете срещу бунтовници.

Агенция САНА отбеляза, че правителствени войници превзеха хълма Базо в южната част на Алепо, близо до военни бази.

От базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права подчертават, че Базо е превзет след тежки бомбардировкина източни квартали на Алепо.

САНА допълва, че бунтовници са обстрелвали контролирани от правителството квартали, един човек е убит, а седем са ранени.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини