Светлинно шоу с 500 дронове (видео)

"Shooting Star" е новият дрон на Intel и той бе представен, по-точно 500 такива дронове, с изумително светлинно шоу. 

Това е нов нов световен рекорд на Гинес за най-много синхронно летящи дронове. Intel вдигна във възгуха светещите безпилотници в специално събитие близо до Мюнхен, Германия.

"Shooting Star" е малък, лек (само 280 грама) квадрокопрер, който носи LED прожектор. Целият рояк се управлява от един-единствен пилот. Лампите са програмирани да сменят цвета си, които може да бъде всеки от различимите от човешкото око. Цялата флотилия се програмира лесно със специално създаден софтуер на Intel, за да се създаде тази забавна хореография в нощното небе.

Intel обяснява, че нейните алгоритми позволяват да се "автоматизира процеса на създаване на анимация по изображение и бързо изчислява броя на необходимите безпилотни летателни апарати, определя къде трябва да се поставят дронове и формулира най-бързият път да се създаде образът в небето."

Intel работи усилено, за да си гарантира по-добро представяне в бързо развиващия се пазар на безпилотни летящи апарати и да се позиционира в челните редици. Компанията вижда възможност "все повече да се интегрират компютри, комуникации, сензори и облачна технология", а това изисква да се направят дроновете по-умни и по-свързани.
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини