Еди Редмейн: Нощем заключваме в сейф сценария на Дж. К. Роулинг

Точно когато сте си помислили, че светът на Хари Потър не може да стане по-мрачен, на екраните в петък излиза продължение, което ще ви опровергае. Това написа Питър Дебрюж за списание Variety в рецензията си за "Фантастични животни и къде да ги открием". Във филма, разказващ за събития десетилетия преди сагата за Потър, за пръв път сценарист е самата Джоан Роулинг.
Главният герой е магизоологът Нют Скамандер (Еди Редмейн), режисьор е Дейвид Йейтс, а този spin-off е разгърнат в 5 нови филма. Редмейн разговаря с "Ройтерс" за любимото си чудовище и надеждите, които възлага на героя си.

Колко у Нют идва от вас и колко от Дж. К. Роулинг?
- Нют е идеално описан на една страница, след което всичко за предисторията му е в нейното въображение. Тя пише, че Нют се движи по специфичен начин и у него има нещо от Бъстър Кийтън.

Така че се срещнах с човек, който се издържа, като преследва животни. Той казва, че ако се опитваш да си абсолютно безшумен, трябва да си свалиш обувките.

И така се заех с този босоног герой, а после се оказа, че трябваше да опъвам жили и мускули и да правя каскади.

Ще участвате ли и в петте филма за "Животните"?
- Не, не знам. Цялата продукция е строго секретна – до степен, че нощем екземплярите ни от сценария се заключват в сейф. Джо пази много плътен контрол над историята.

Как се чувствате като герой на порасналите фенове на Хари Потър?
- Всъщност не знам. Как човек се подготвя за нещо подобно? Наистина нищо не можеш да направиш. Малко повече хора започват да искат да си правят селфита с теб и толкова. Поне така си мисля.

Какво е усещането да играеш срещу създадени от компютър чудовища?
- За сцените с ерумпента (приказно чудовище, приличащо на носорог – бел. ред.) привлякохме няколко души, работили в "Боен кон", които направиха голяма кукла и репетирах с нея за няколко седмици.
Когато се стигна до снимките, куклата я нямаше и трябваше да играя по памет.

А имате ли любимо чудовище?
- Мисля, че Пикет ми е любим. (Магическото създание колкото човешка длан прилича на зелено клонче – бел. ред.). Привързва се и просто иска да го гушнеш. Другите от неговия вид непрекъснато го тормозят.

В каква посока би искал да се развие образът на Нют в следващия филм?
- Когато видиш снимката на Леда Лестранж, разбираш, че това момиче очевидно му въздейства, така че би било интересно да видим нещо такова. Освен това става дума, че Нют е прекарал година в Екваториална Гвинея. Бих искал да го видя със запретнати ръкави да се бори с някое от тези изключителни създания.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини