Полицаите в стачна готовност заради бюджета на МВР

Синдикатите в МВР са в стачна готовност заради бюджета за следващата година. Синдикалистите и служителите във вътрешното министерство са недоволни от факта, че за следващата година не е предвидено увеличение на заплатите им. Тази година в бюджета за МВР са заделени повече средства, но те са за изплащане на осигурителните вноски към НОИ.

Очаква се протест да има на 26 ноември или 3 декември, ако дотогава няма промяна в бюджета на МВР. 

"Съществува обаче един друг много сериозен проблем и това е Бюджет 2017. Оказва се, че увеличението на бюджета на МВР със 109 милиона е предназначено не за увеличение заплатите на служителите, не за обновяване на техника, не за подобряване на условията им на труд, а за покриване на увеличение на осигурителните им вноски към НОИ с 20%. Практически, през следващата година се очаква МВР да работи с бюджет в размери като тоя, досегашната и близки до размерите на бюджета от миналата година, което означава отново капиталови разходи в размер, смешен за ведомство с мащабите на МВР, което означава никакво увеличение на заплатите на служителите в МВР, което означава изключително ограничени средства за техническо оборудване. Всичкото това, заедно събрано, означава продължаващо спадане на мотивацията на служителите в МВР и изключително сериозна заплаха за сигурността на гражданите. Възможността това, което господин Горанов предизвика преди около година с тогавашния проект на закон за държавния бюджет да го предизвика и тая година никак не е за пренебрегване. Ако това се окаже тенденция, то става все повече и повече възможно и вероятно да излезем на протес, ние просто нямаме друг вариант за реакция", коментира пред БНП председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Служителите на МВР настояват за по-голям бюджет и увеличение на заплатите на полицаите поне със 7%. Четири часа продължи в сряда срещата между синдикатите и ръководството на МВР. Те са обсъдили и извънредния труд, и облеклото.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Фи
    Фики
    10 -6
    10:32, 17 ное 2016
    На МВР не им трябва увелечение на заплатите,и без това никаква работа невършат,така че ако има как нека им намалят заплатите,и без това взимат много
  • 2
    Ha
    Hahaha
    6 -3
    11:26, 17 ное 2016
    За какво реват ушевите ... не стига,че зимат такива пари ами искат и още ,а единственото нещо е да ловят деца с по една,две треви
  • 3
    14
    14/88
    9 -1
    11:29, 17 ное 2016
    Цял живот с фуражка да ходиш..
Последни новини