Пуснаха под парична гаранция цигарените фалшификатори, групата за оръжие влиза в съда за постоянна мярка

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на шестимата участници в организирана престъпна група за търговия с оръжие в

особено големи размери, за която беше оповестено вчера. Предстои съдът да насрочи часа за съдебното заседание по мярката днес следобед.

А по преценка на наблюдаващия прокурор от СП по делото за фалшивите цигари, за нуждите на разследването не е необходимо по-продължително задържане на седмината участници в групата от наложените им до момента до 72 часа. На всички тях са наложени парични гаранции, като по 15 000 лв. е тя за двамата ръководители на бандата, а по 10 000 лева -за участниците. Наложена им е и забрана да напускат страната.

Работата на двете групи беше пресечена от антимафиотите и МВР. След множество обиски и претърсвания от членовете на бандата за оръжеен арсенал бяха иззети 50 картечни пистолета, оптика и евро. При обиските бяха намерени и пари, скимиращи устройства и културни ценности. Оръжията биха могли да оборудват цял полигон, според органите на реда.

При разбитата група за безакцизни стоки в памперси бяха открити 900 мастербокса цигари. 

Красимира Савова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини