1000 нелегални експулсирани от началото на годината

От началото на годината до 20-ти ноември у нас са изпълнени принудителни административни мерки спрямо 962 незаконно пребиваващи чужденци в страната, съобщава МВР. Те са отведени принудително до границите на страната ни. Най-много от тях – 315, са от Ирак, 206 от Афганистан, 85 от Сирия, 84 са иранците. 

Само за изминалата седмица такива мерки има за 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни. 

Действията на служителите на Дирекция „Миграция“ за идентификация на чуждите граждани и своевременната им регистрация в ЕВРОДАК и АФИС с цел връщането им в страната на произход продължават.

В средата на декември 2016 г. предстои да бъде осъществен първият полет до Кабул, Ислямска република Афганистан, организиран от Република България, съфинансиран и координиран от Европейската агенция за гранична и брегова охрана. 

В изпълнение на решението на Европейския съвет от март т.г., когато от Фронтекс бе поискано да допринесе към оперативното изпълнение на дейностите по реадмисия, от април до настоящия момент МВР ежемесечно командирова служители на различни структури на остров Лесбос, Гърция, за подпомагане на гръцките власти. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини