10 магически факта за "Фантастични животни и къде да ги намерим"

С пленителния си сюжет, внимателно подбран актьорски състав, "Фантастични животни и къде да ги намерим" (Fantastic Beasts and Where to Find Them) ще въвлече милиони зрители в един различен магьоснически свят. Ето и 10 фантастични факта, които ще ви накарат да искате да бъдете част от магията...

1. Еди Редмейн е бил първият избор на Дж. К. Роулинг за ролята на Нют Скамандър. Той не е трябвало да се явява на кастинг и е имал участие в избора на другите актьори.

2. Всеки от тях е имал привилегията сам да създаде дизайна на магическата си пръчка и е взимал уроци как да я държи правдоподобно.

3. Сърша Ронан, Дакота Фанинг и Кристен Стюърт са били обсъждани да влязат в образа на Куини, преди Алисън Судол да бъде поканена.

4. Магичната валута в Щатите се нарича Драгот. Символът й силно наподобява този на долара.

5. Дъмбълдор ще се появи в продълженията на лентата и ще снима заедно с Нют Скамандър. 

6. Джони Деп е заснел сцените си още през януари, въпреки че информация за появата му във филма се появи наскоро. Снимките приключват едва три седмици преди премиерната дата. Затова много кадри биват изрязани, но те ще намерят място в Blu-Ray и DVD изданията.

7. Нито един кадър всъщност не е заснет в Ню Йорк. Във Великобритания и най-вероятно в Париж екипът ще създаде втората част.

8. Любимото фантастично животно на Еди Редмейн е малкият Боутръкъл.

9. Музиката е била писана едновременно със снимките, което я прави част от "архитектурата на филма".

10. Действието се развива в годината, в която Волдемор/Том Ридъл е роден – 1926 г.

Източник: avtora.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини