Каним хай тек фирми от Китай да произвеждат у нас

България се стреми да развива иновативни производства с висока добавена стойност и това е сектор с потенциал за развитие на сътрудничество с китайски партньори. Това заяви заместник-министърът на икономиката Любен Петров на среща с делегация от Китай, водена от Ли Мън, заместник-министър на науката и технологиите.

Заместник-министър Петров представи възможностите за участие на високотехнологични китайски компании в първия научно-технологичен парк в България – „София Тех Парк“, който е 100% държавна собственост.

Други приоритетни проекти, по които работи Министерството на икономиката за привличане на китайски инвестиции, са свързани с развитието на индустриалните зони, управлявани от „Национална компания индустриални зони” ЕАД. Компанията управлява три действащи зони (Видин, Русе, Свиленград) и пет в развитие (София-Божурище, Бургас, Варна, Карлово, Телиш-Плевен).

Министерството на икономиката работи и по проект за изграждане на Икономическа и индустриална зона Стара Загора. С подкрепата на министерството се ползва и проектът за изграждане на Евро-китайска зона за икономическо развитие в рамките на Тракия икономическа зона в Пловдив.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    0 0
    11:08, 25 ное 2016
    Закриване на лагер! Отпадъци обратно през границата !
Последни новини