Турци напират да купуват недвижими имоти в Гърция

От септември насам все повече турски граждани са започнали да посещават Гърция с цел да закупят недвижими имоти, съобщава в. "Катимерини".

Повечето от турците отсядат в хотели в центъра на Атина, за да са близо до два района, представляващи интерес за тях - около Акропола и южните квартали на столицата.

Пътуванията на турски граждани с такава цел е нараснала след неуспешния опит за преврат и след последвалите политически събития в Турция.

Налице е чувствително нарастваща тенденция по отношение на интереса на турци за покупката на недвижими имоти в Гърция. Повечето от тях се интересуват от къщи в елитните атински предградия и квартали Вулиагмени, Вула, Глифада и Палио Фалиро с гледка към морето. Те са готови да дадат и половин милион евро за един имот, казал пред вестника собственик на брокерска къща.

До голяма степен това са хора, притеснени за бъдещето си в Турция и за това търсят жилища и къщи в Атина, а не изобщо да инвестират, казали брокери, обслужвали турски граждани.

Според тях повечето от турските граждани били заможни, образовани, на възраст между 50 и 60 години. Те гледали на Гърция като на възможност да се домогнат до Европа. Сред тях има и доста такива, които са насърчени от инвестициите, направени от мощния турски консорциум "Догуш" в хотелските комплекси Астерас и Хилтън, твърдят още брокери.

/БТА/

Коментари в сайта

Последни новини