Младежи от 5 общини в Смолянска област дискутираха бъдещето си в Родопите

Изображение 1 от 3

    Конференция на бъдещето, която се провежда по Проект „С поглед в бъдещето – Младежки диалози в Родопите” събра десетки млади хора в залата на областната администрация в Смолян днес. Във форума участват младежи от област Смолян, представители на НПО-та, учители, експерти в сферата на младежките политики, представители на медиите, граждани.

    Конференцията се организира от Сдружение „Екосвят Родопи”-Смолян по Програма „Еразъм+” и е под егидата на областния управител Недялко Славов. Губернаторът приветства участниците и в изложението си акцентира на проблема с обезлюдяването и необходимостта младите хора да формират политики, с които тази тенденция да се обърне в обратна посока.

    „Ние полагаме много усилия по отношение на инфраструктурата, но какво значение има тази инфраструктура, ако регионът се обезлюдява, ако младите хора се изселват от Смолянска област. Затова е важен този форум, на който ще се дискутира какви са нуждите на младите хора, за да остават тук, в Родопите, какви политики да се предприемат, в кои направления трябва да положим усилия, за да може нашият регион да става все по-атрактивен и да не се обезлюдява. Бъдещето на област Смолян – това е темата, която нас най-много ни интересува, и такова трябва да е отношението на всеки отговорен човек, независимо от позицията, която заема. Благодаря на всички, които сте тук!„ каза Славов пред младежите участващи във форума и допълни, че е важно те да бъдат активни.

    „Аз гарантирам и държа да имаме постоянен диалог с вас, особено в сферата на младежките политики, тъй като ние, като представители на друго поколение не сме толкова добре запознати с нещата, които ви вълнуват”, каза още областният управител.

    Приветствия към участниците в Конференция на бъдещето отправиха и инж.Лидия Арсова – председател на УС на Сдружение „Екосвят Родопи”-Смолян, заместник-областният управител Андриян Петров и заместник-кмета на община Смолян Марин Захариев.

    Конференция на бъдещето по Проект „С поглед в бъдещето – Младежки диалози в Родопите” се провежда под егидата на областния управител Недялко Славов. В рамките на конференцията младите хора се запознаха с Програма „Еразъм +”, презентирани бяха постигнати резултати от срещи, диалози, обучения, семинари с младежи и институции от Девин, Златоград, Баните, Неделино и Смолян. Прави се и анализ на резултатите от анкетни проучвания сред младите хора на теми, засягащи младежките политики.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини