Зов за помощ: Да помогнем на 16-годишния Синан да живее!

16-годишният Синан от Асеновград има нужда от добри хора, за да се пребори с коварна болест. Ученикът в ПГ "Цар Иван Асен ІІ" вече една година преминава през тежки изпитания.  През ноември 2015 г. му е поставена диагноза Остеосарком на лява предмишница. Започват химиотерапии в УМБАЛ "Свети Георги", които да спрат растежа на тумора и отстраняването му без да се налага ампутация. Но, уви, нещата не се развиват по очаквания начин - вместо да спре своя растеж, туморът започва да се "храни" от терапиите. Синан е насочен към д-р Патриков /ортопед към МБАЛ "Горна Баня"/, който му казва, че трябва да се извърши спешна ампутация на лява предмишница над лакета с оглед риск от поява на далечни метастази. Ампутацията се осъществява на 23 декември м.г. и лечението с химиотерапия продължава.
От проведената на 22 юли 2016-та КТ (компютърна томография) на бял дроб се установяват няколко лезии, суспектни на метастази. Семейството е посъветвано те да бъдат премахнат оперативно. За месец Синан претърпява две операции. В края на октомври следва преглед на PET scan. Резултатите, които пристигат в началото на ноември, показват, че има нови лезии - болестта е доста агресивна. Тогава лекарите съветват семейството да потърси оперативно лечение в чужбина. Единият от тях лично се заема със случая и се свърза със свой колега от Болница San Juan de Dios в Барселона. След оглед на изпратената му документация испанският лекар решава да приеме момчето от Асеновград. Изготвен му е личен план на лечение, според който необходимата сума е 81 302 евро.

Съграждани, съученици, приятели и просто непознати хора с добри сърца вече се организират и чрез различни мероприятия и инициативи се опитват да са в помощ на Синан. Открита е и дарителска сметка на негово име. Набирането на средства набира скорост, но все още не е достигната нужната сума. Ако и вие искате да протегнете ръка в подкрепа на момчето, можете да го направите като изпратите сумата, която решите, на:

ОББ (Обединена Българска Банка)
IBAN: BG96UBBS80021052645440
BIC код: UBBSBGSF
Титуляр: Синан Шенол Мурад
PayPal: mahmure.bg@gmail.com

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини