Необичайно: сняг покри пустинята в Саудитска Арабия

    Не всеки ден пухкав сняг покрива пустинните пясъци в Саудитска Арабия – точно това обаче се случи в някои части от страната, в които температурите паднаха под нулата. Саудитците реагираха на необичайното явление с голяма доза хумор и дори няколко снежни човека.

    Мразовитите температури и снежната покривка са необичаен подарък за централните и северозападните райони на страната, в които температурите дори и през ноември, т.нар от саудитците “студен сезон” обикновено са около 20 градуса.

    Много жители на страната споделиха мислите си за зимната изненада в социалните мрежи – като един от тях реши дори да “покара ски” по заснежения път.

    Вероятно саудтиските шофьори не се чувстват уверени по хлъзгавите улици, защото на една от снимките се виждат множество автомобили, паркирани отстрани на пътя.

    Други предпочетоха да си поиграят със снега, вместо да шофират, като си направиха снежни човеци, с шалчета на любимите им футболни клубове.

    Но въпреки, че правенето на снежен човек се счита за невинно занимание, саудитците взели участие в подобни дейности по време на необичайния снеговалеж през януари 2015, бяха заклеймени от духовник, който нарече правенето на снежни човеци греховно и анти-ислямско. Той издаде фетва, забраняваща подобни дейности – макар че мнението му явно не се споделя от всички жители на страната.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини