Спипаха шофьор с фалшива книжка, купена за 200 лева от Хасково

40-годишният Фердун Х. е спипан с фалшива шофьорска книжка при извършената му проверка на граничен пункт Маказа, съобщиха от прокуратурата. Той шофирал лек автомобил в посока от България към Гърция на 13 ноември. По делото е установено, че Фердун е закупил фалшивата шофьорска книжка за 200 лева от неустановено лице в района на Хасково. Мъжът е привлечен като обвиняем за ползване на неистински официални документи.

Аналогичен случай е установен и с друг шофьор. На 26 ноември отново на граничен пункт Маказа, на трасе „Вход“, при извършена гранична полицейска проверка на гръцкия гражданин Орхан Д., на 29 г., е установено, че шофирал лек автомобил като ползвал фалшива гръцка книжка. В хода на разследването е установено, че той е закупил документа от непознато лице в гръцки град. Орхан Д. Също е привлечен като обвиняем за ползване на неистински официални документи.

По двете досъдебни производства са извършени почеркови експертизи, според които шофьорските книжки са неистински, разпитани са свидетели и се извършват други процесуално-следствени действия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дайте имената на продавача на фалшивите книжки! Там е заровено кучето на българските нещастия по пътищата!
    Ама Голям Балама вика НЕ! Ама Той едва ли знае какво вика - само да се плаща! Три деца как се гледат!
Последни новини