Борисов: Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно

Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи, заявява Бойко Борисов.

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов поздрави членовете на партията по повод десетата годишнина от основаването ѝ, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Категорични сме, че ще поемем отговорност да участваме и оглавим правителство след изборите, единствено ако народът ни нареди отново на първо място. При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание.

Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи", заявява Борисов.

В поздравителният адрес лидерът на партията посочва, че преди 10 години са положили основата на политически проект, който е обединил възгледите, желанията и надеждите на много хора в България.

"Днес, 10 години по-късно, с основателна гордост можем да отбележим, че начинанието ни е успешно. И успехът не се измерва с изборните победи – три пъти на избори за Европейски парламент, три пъти на парламентарни избори в България, три пъти на местни избори и веднъж на избори за Държавен глава. Успехът се състои в промяната, която постигнахме", отбелязва Борисов.

"В политически план, ГЕРБ се противопостави категорично на популизма и задкулисието. За едно десетилетие не влязохме нито веднъж в безпринципна коалиция.

Управлявахме на база ясна управленска програма и точно разписано коалиционно споразумение. Не се поддадохме на призивите за безотговорно харчене, в името на краткотрайно печелене на гласове за следващите избори. И най-важното – доказахме категорично, че за нас властта не е самоцел", посочва лидерът на партията.

По думите му ГЕРБ е единствената партия, която признава и победите си, и загубите си.

"По волята на народа от последните президентски избори, днес сме изправени пред нови парламентарни избори. Ние от ГЕРБ умеем да се вслушваме в гласа на гражданите. Направеното от нас досега е видимо и ясно, но днес народът ни казва, че вече очаква от нас друго. 

Ние ще преосмислим нашите приоритети и както винаги досега, ГЕРБ ще предложи ясна управленска програма с точно разписани политики, които да следваме и изпълняваме, за да надградим и да постигнем последователно нашата следваща цел – иновативна икономика, просперираща, стабилна, модерна България, със силно, здраво и образовано гражданско общество.

Ще положим всички усилия и ще работим, за да спечелим отново подкрепата на българите за нов управленски мандат", подчертава Борисов. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ди
    диджей грасхопърс
    2 -5
    15:54, 3 дек 2016
    Самостоятелно управление ----мечта за кисела боза Те и реформите им бяха ялови така че хората ИЗРИТАХА ПОЛИТИКАТА ИМ и ТЯХ Зававллията пак се надява да управлява Време е да мине в нелегалност като доган и да остави партията на ЦЕЦО Ама акъла му не стига
  • 2
    Из
    Избирател
    1 -5
    16:49, 3 дек 2016
    Кога и на кой свят ще управлявате?Освен,ако не не... Виж коментара
  • 3
    Ми
    Мина
    1 0
    19:51, 3 дек 2016
    Ясно,точно и по човешки казано.Само че народа си пада да го лъжат , пада си по благите приказки.Всички партии и кандидати плюха до откат по Борисов,обезводниха се чак. Ама хак им е на герберите , как пък не прихванаха малко от табиетите на бесепарите и патриотите.Пусни лайномети и тролчета срещу тях , от трибуната сипи лъжи и обещания,щото матриала това харесва.И изобщо струва ли си за такъв народ да си слагаш главата в торбата,Борисов.

Още новини

Последни новини