Сандъче с черепи на неизвестни същества и емблема от Третия райх откриха в Русия

    Край селището Каменномостский е открито сандъче с емблема на организацията от Третия райх "Аненербе" с черепи на неизвестни същества в него, съобщава "Интерфакс", като цитира председателя на региналната служба на Руското географско общество Игор Огай.

    Двата интересни черепа и сандъчето с емблемата на "Аненербе" му били показани от изследователя Владимир Меликов. Находките са открити в природния парк Большой Тхач от местен отшелник, разказва Огай. Той изпратил на учени снимки на черепите, но не получил еднозначен отговор относно вида на съществата..

    "Свързани ли са черепите с дейността на организацията "Аненербе", е трудно да се каже. Но това, че са се интересували от "местата на силата", такива като долмените, това е възможно. Долмени има и на германска земя. И днес много лечители, магьосници и шамани посещават Горна Адигея и нашите долмени", казва Игор Огай

    "Аненербе" е изучавала древната германска история и наследството на предците. Организацията просъществувала в Германия от 1935 до 1945 год. и проучвала археологически, исторически и окултни паметници.

    Каменномостский се намира между Сочи и Краснодар и има малко над 7-8 хил. жители. В резервата Адигея има долмени, най-известен от които е Хаджох-1. Има и много предположения какво са търсели фашистите в Кавказ, според едно от тях - акустично супероръжие.

    "Аненербе" са правели опит да възстановят историята на атлантите. Те, според легендите, имали дребни червени коне, които били необикновено издръжливи. Райхсфюрерът на СС Хилмер, който ръководел "Аненербе", най-сериозно възнамерявал да възроди породата. За целта даже били поръчани 200 коня, но опитите не били завършени. В Кавказ продължават да се натъкват на предмети от времето на Втората световна война, повечето от които са отлично запазени и функционират.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини