Цветанов днес вече смята да подкрепят правителството на РБ

"С мандат на Реформаторския блок ние ще подкрепим едно правителство, но разбира се, че министрите и министър-председателят ще бъдат допълнително уточнявани". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

С изказването си зам.-председателят на ГЕРБ вкара нова доза раздвоение в политическия курс на герберите, след като три пъти председателят и премиер в оставка Бойко Борисов менеше позицията на всеки 24 часа. До сряда беше ясно, че ГЕРБ не са склонни да работят за второ правителство в рамките на 43-тия парламент, в четвъртък вечерта изненадващо от Брюксел Борисов съобщи, че вече е склонен да подкрепи реформаторите, в петък се проведоха дори и първи разговори в парламента, а в събота премиерът Борисов отсече, че вече няма да говори за правителство с РБ.

Днешната позиция на заместника на Борисов Цветан Цветанов говори за точно обратното.

"Мога да кажа, че полагаме максимални усилия да изчистим различията, които има между ГЕРБ, РБ, ПФ, за да може действително да се консолидираме в едно правителство, което да продължи политиката, която правихме в продължение на две години", обясни в студиото на БНТ Цветан Цветанов. Той допълни, че от ГЕРБ не възприемат управлението като привилегия и удоволствие, а като отговорност. "Положените усилия през последните две години дадоха действително добър хоризонт за страната ни", коментира Цветанов и даде за пример добрия дефицит. По думите му очакват се тежки разговори.

Най-вероятно те ще се състоят утре, понеделник 19 декември, като от тях ще проличи ясно дали е възможно да се състави правителство.

Най-голямото противоречие, по думите на Цветан Цветанов, е въпросът с пенсиите. По думите му е необходимо да има устойчивост и перспектива. Като изключително конструктивен Цветанов определи диалога с Патриотичния фронт, като назова имената и на тримата лидери в Обединените патриоти - Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

"Всеки един защитава своите приоритети, които е разписал в своята управленска програма, но ние трябва да правим тази политика, която може да ни обедини всички", обясни още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини