Изтича крайния срок за издаване на разрешения за таксиметров превоз в Димитровград

Разрешенията за извършване на таксиметров превоз на пътници са валидни до изтичането на срока, за който са издадени, но не по-късно от 31 декември 2016 година. Това напомниха днес от Община Димитровград във връзка с влезлите в сила изменения на Закона за автомобилните превози.

Ново разрешение се издава за срока, посочен от превозвача, но не по-късно от края на календарната година. Документът се получава, след като е платен дължимия данък върху таксиметров превоз на пътници за посочения срок, информират от администрацията. Напмнят и реда за издаване - първо се подава данъчна декларация по образец в стая №7 на отдел „Приходи". В декларацията се посочват обстоятелствата, свързани с определянето на данъка – брой автомобили, регистрационен номер на автомобила, дата на започване на дейността, срок, за който се дължи данък и размер на дължимия данък. Налогът се заплаща за всеки отделен автомобил, като това може да стане, както на касите на отдела или по банков път.

Превозвачите, желаещи да получат разрешение за извършване на таксиметров превоз, да подават заявление в Община Димитровград - бул. „Раковски” №15, всеки работен ден от 08:30 часа до 17:00 часа – на гише №4. Заявлението трябва да е придружено с приложен списък на автомобилите с посочен срок  на разрешението от превозвача, който да съответства с платения данък. Към заявлението  се прилагат всички изискуеми документи, съгласно чл.24, ал.2 от Наредба 34/1999 г.

Нов момент е прилагането на заверено копие на квитанцията, издадена от отдел „Приходи”. Цената за издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз е 20 лв. Заявления за издаване на разрешения за извършване на таксиметров превоз ще се приемат до 12:00 ч. на 29 декември.2016 г. Изготвените разрешения ще могат да се получават и на 30 декември.2016 г. От първия работен ден на 2017 г. отново семогат да се подават заявления, допълват от Общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини