Пет места, където кракът ви няма да стъпи

Оказва се, че не може да отидете навсякъде, макар да имате желание и пари. През 2017 г. на Земята има места, които са абсолютно забранени за туристите.

От Bright Side посочват пет от най-известните и мистериозни дестинации, където крак на турист не стъпва.

1. Остров Сюртсей

Остров Ilha Da Queimada Grande, който се намира на 35 км от бреговете на Бразилия, изглежда като истински рай. Но гъмжи от отровни змии. И можете да платите с живота си, ако предприемете пътуване до там. На площ от 0.43 квадратни километра парчето земя има население от около 4000 отровни змии. Отровата на част от тях убива мигновено. Ето защо бразилските власти забраняват посещенията на Ilha Da Queimada Grande, който също така се нарича Змийския остров.

3. Остров Северен Сентинел

На един от Андаманските острови в Бенгалския залив живеят опасни местни жители, които избягват всякакъв контакт с цивилизацията и яростно се съпротивляват на всяко проникване. Те просто са агресивни. Според учените, аборигените са прекарали до 60000 години в изолация от останалата част от човешката цивилизация. Тези хора активно защитават своята територия. През 2004 г. те стрелят по индийски държавен хеликоптер със стрели, който лети над острова след цунами, за да разбере дали местните жители се нуждаят от помощ. Най-новите техни жертви са заблудени и изгубени рибари. След тяхното убийство индийските власти призоваха гражданите да стоят далеч от племето и земята му.

4. Ise Grand Shrine, Япония

Това е най-важният храмов комплекс в страната. Основният храм е заобиколен от висока дървена ограда, като само високопоставени свещеници и членове на императорското семейство се допускат вътре. До 1945 г. мястото е още по-труднодостъпно. То е отделено от външния свят чрез река Миягава, която символизира границата между обикновената и свещената земя. На монасите им е абсолютно забранено да пресичат реката: смятало се е, че това би довело до нарушаване на неприкосновеността на храма и би предизвикало проблеми в страната.

5. Остров Груинард

През 1942 г. британското правителство купува шотландския остров Груинард за тестване на биологични оръжия - по-специално антракс. По време на експеримента е установено, че антраксът замърсява територията, на която е разпръснат, за дълъг период от време, което води до смърт на населението в 95% от случаите. До 1980 г. островът е едно от най-смъртоносните места на планетата. През 1986 г. учените най-накрая започват "прочистването" му, като той е обявен за безопасен през 1990 г. Въпреки това никой не се установява там. Експертите предупреждават, че спорите на антракса остават в почвата на острова, което означава, че тя няма да бъде подходяща за живот в продължение на стотици години.

Източник: profit.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини