Бъчварова: КАТ ще затваря пътища за почистване

Осигурили сме условия за реакция в очакваните трудни метеорологични условия, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Постове на КАТ и заграждения ще затварят пътищата, които ще трябва да се почистват, обясни тя в ефира на Нова тв.

Вицепремиерът коментира , че усложненията в критична ситуация по пътищата идват не само от времето, но и от поведението на водачи, които не спазват изискванията за безопасно движение в зимните условия.

Престъпно поведение е да караш със 120-130 км в час, според преценката на очевидци, по бул. "България". Има камера в района и точната скорост, с която са се движили двете коли, които са причинили тежките катастрофи там, ще се установи. Това каза Бъчварова във връзка с инцидента с две беевета, управлявани от млади водачи. При единия удар мощната кола връхлита автомобил с две жени, които са тежко пострадали. Нямаме информация за преминаване на лица, свързани с атентата в Истанбул, но извършваме пълна проверка на влизащите от Турция, каза вицепремиерът.

Източник: http://frognews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини