"Титан" към смолянчани: Не паркирайте безразборно,така стават тапи и не можем да чистим снега!

Изображение 1 от 3

    Снегопочистващата фирма Титан Клинър разполага с достатъчно техника-машини и инертни материали за поддръжка на уличната мрежа наград Смолян, обяви Милена лободова, управител на фирма "Титан Клинър", която вече 10 години осъществява зимното поддържане на улиците в града и някои райони в община Смолян, Фирмата осигурява зимната поддържка на четири района в общинска пътна мрежа- пътя до Мугла, Турян и Пещера, квартал „Езерово“ с хижа „Смолянски езера“ и Левочево, Писаница, Хасовица  и района на местността Райковски ливади.

    Според управителят Милена Лободова фирмата има готовност, екипът е професионален и е подготвен за евентуално усложняване на зимната обстановка. „Титан“ разполага с шест колесни трактора само за град Смолян, четири  други трактора, два за малките улички, фадрома и „Хидромек“ със желязно гребло. За традиционно тежкия за почистване високопланински път за Мугла са подготвени два трактора, голяма верижна машина и комбиниран багер-товарач. За почистване на района за Турян също е осигурен багер и колесен трактор, както и за квартал „Езерово“ и хижа „Смолянски езера“. Подготвена е верижна машина за пътища и улици в района на Левочево, 
    Писаница, Хасовица, както и булдозер „Комацу“ със съответните автомобили за пясъкоразпръскване.
    В складовете на фирмата са складирани достатъчно инертни материали- около 600 тона сол, към момента са налични и 400 тона пясък, готов за поръсване на общинските пътища и уличната мрежа на град Смолян.

    Лободова обясни и как ще процедират машините и екипите на пътноподдържащата фирма при усложняване на зимната обстановка.

    „Ние започваме главните направления, там където върви автомобилния транспорт и автобусната мрежа на градски транспорт, главните направления са линията на автобусните превози и след това втори и трети клас пътища. Втори и трети етап е поддържането на второстепенните улици и на крайните квартали, но всичко се върши поетапно. Първи етап е градския транспорт, след това са училища детски градини и след това  вече е трети етап. Така че гражданите понякога много нервно реагират,  искат веднага- на първи етап да стане всичко, просто не е възможно, навсякъде вали, така че колкото и техника да имаш, не е възможно веднага да станат нещата. Просто трябва и те да са малко по-търпеливи.“, обясни управителят на снегопочистващата фирма.

    Лободова допълни, че голям проблем са многобройните автомобили, паркирани на всевъзможни места по улиците в града, което сериозно пречи за разчистването. Техниката е тежка, греблата са широки, а когато и от двете страни на улицата се паркира,
    машината минава много трудно. „Тя нама време да чака, да се търсят хората по домовете, така че апелираме гражданите при такива ситуации да паркират по-правилно, на определените места, за да може да има достъп машината да мине. Паркират две коли от едната и от другата страна, трактора отива до там, става тапа, не може да мине, той трябва да обърне и да се връща. Песъкарката също не може да мине и да обработи улиците. “, обясни Лободова.

    СмолянБГвести нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини