Коте бедства три дни на 8-метрово дърво, пожарната отчита спасяване

    Малко коте бедства от три дни на върха на 7-8 метрово дърво в центъра, до магазин “Ташкент” в Хасково, а от пожарната свиват рамене, нищо не можело да се направи. За това сигнализираха наши читатели.

    Припомняме, че тази сутрин в бюлетина на хасковската противопожарна служба бе отчетено спасяване на коте от покрива на магазин “Ташкент”. Това според официалната информация на Пожарната е станало в 17 часа вчера.

    “Не е вярно. Дойдоха, огледаха и казаха, че не могат да стъпят на навеса, за да стигнат до дървото. И си тръгнаха”, разказа Димитър Чорлев от близкия бижутериен магазин, който е подал сигнал вчера за бедстващото животно. “От действията на пожарникарите котето се стресира и се качи още по-нависоко на клона”, допълни той.

    “От три дни стои там и трепери. Ако остане там и тази нощ, със сигурност ще умре”, каза още той. Днес хора от съседните магазини отново звънили и на пожарната, и на тел. 112, но без резултат.

    След телефонни разговори с няколко институции около 16.30 часа днес, от пожарната все  пак изпратиха отново екип. Докато огнеборците оглеждаха оперативната обстановка и съставяха стратегически план за действие, на място се появи и екип на ЕСКОМ, повикан от репортерите. Един от тях - Митко Севов, чевръсто разгъна стълбата и след секунди бе на върха на дървото до бедстващото коте. Огнеборците участваха в спасителната операция като крепяха стълбата.

    Митко обаче не успя да сграбчи котката, която в страха си скочи обратно от няколко метра върху козирката по фасадата на магазина. Оттам по свои котешки пътеки се озова на улицата.

    Спасителната операция бе наблюдавана от много минувачи, привлечени от суматохата около дървото.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Зо
      зоо доброволец
      39 -1
      18:09, 5 яну 2017
      Браво! Повече такива хора да има и ще бъдем малко по добри от останалата част от нацията ни ,която всеки и е виновен и си го изкарва на най-безащитните !!!
    • 2
      Не
      Незапознат
      18 -3
      19:14, 5 яну 2017
      Суетящи се пожарникари и екип от репортери и тяхни кабелджии които вършат работа им.И на така наречените природозащитници които кой знае къде са когато има необходимост от тях.Може би пък наистина да са заети в отстояване на кучешките права например.Както върви не би ме изненадало ако утре или вдругиден пожарникарска кола с включени сирени
      спре и от нея изскочи огнеборец с микрофон в ръка да взима интервю.
    • 3
      Ху
      Хулиган
      25 -2
      19:32, 5 яну 2017
      Браво на момчето. Това отново показва, че полиция и пожарна.... За нищо не стават. Митко .... В никакъв случай не ставай пожарникар. Те всички са рибари бракониери.
    • 4
      1_
      1_1483639026
      8 -1
      19:57, 5 яну 2017
      Каквито началниците им, такива и подчинените!
    • 5
      Сл
      Сланинко
      8 -14
      21:03, 5 яну 2017
      Право казва НЕПОЗНАТИЯ ревът и пищят зца кучета и... Виж коментара
      • Пи
        пишящтият
        5 -2
        21:45, 5 яну 2017
        много прост !!!
    • 6
      Ху
      Хулиган
      11 -3
      21:36, 5 яну 2017
      Сланинко... В полицията и пожарната са сланинковци като теб. Ако бяха Митковци нямаше да съжаляваме за данъците от които им плащат заплатите. Те освен трева друго не гасят.
    • 7
      Сл
      Сланинко
      6 -3
      22:03, 5 яну 2017
      Ето един ПИЧЛИГАР под надслов ХУЛИГАН се обажда Пичоолар ти по цял ден киснеш на компютъра майка ти и баща ти са ти купили кола кефиш се клечиш със пиклите си по заведенията и си въобразяваш че си цар на проложението Повечето сте за пимийната яма и тов всеки ден го доказва реалния живот И не стой тука ГОВЕДО бягай в РАЯ на запад щото останеш ли тука ще си останеш наистина ХУЛИГАН Хайде че е време за СЪН
    • 8
      Ха
      Ха, ха
      14 -3
      22:06, 5 яну 2017
      В другите градове пожарникарите могат да спасяват животни, но в Хасково са по-специални1 Браво на момчето от ЕСКОМ!
    • 9
      9
      9
      2 -4
      06:22, 6 яну 2017
      Браво бе хубави снимки на най голямото събитие за Хасково. Перфектно отразяване на операцията по спасяване на един от деветте живота на това животинче. Само се чудя кои ви помогна да напишете статията, защото за тази работа трябва и АКЪЛ. Да бяхте поне се учили от вашия колега Ж. Христов.
    • 10
      Pe
      pedro
      3 -2
      09:04, 6 яну 2017
      дано ти си запали къщата та тогава да видим как ще ревеш за пожарникари
      • Ху
        Хулиган
        2 0
        12:08, 6 яну 2017
        Много си злобен бе Педро. Като незадоволен амбреаж.
    Последни новини