21 салюта сменят президента

Новоизбраният президент Румен Радев ще встъпи в длъжност на церемония на 22 януари на официална церемония на столичния площад "Св. Александър Невски". Смяната на върховния главнокомандващ ще бъде отбелязана с 21 артилерийски салюта, докато Гвардейският представителен духов оркестър изпълнява националния химн.  

Церемонията ще започне в 11.00 часа и на нея са поканени премиерът в оставка Бойко Борисов и министрите, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, председателят на Конституционния съд Борис Велчев, конституционни съдии, председателите на двете върховни съдилища Лозан Панов и Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров, президентите Петър Стоянов, Георги Първанов, временно изпълняващият задълженията на началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и дипломати. Сред гостите ще бъдат и хората от екипа на новия президент. 

Предвидено е двамата президенти да произнесат слова, след което символично ще бъде отбелязана смяната им. Двамата ще положат венец пред паметника на Незнайния войн. 

По-късно двамата ще присъстват на литургия в храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Новоизбраният президент ще бъде посрещнат на "Дондуков" 2 от президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова.  Двамата президенти ще проведат среща в Зелена зала, а двамата вицепрезиденти - в кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини