Пращат общината за зелен хайвер с фалшиви сигнали

Разходване на ресурс - човешки и технически, и навъртане на сметки за транспорта, отчитат от общината заради недобросъвестни граждани. През последната седмица на снежен ад, фалшиви сигнали пращат общинарите на проверки, но напразно.

Според ресорния зам.-кмет, отговарящ за боклука - Велин Балкански.

има доста сигнали в общината за непочистени улици през последните дни. При изпратените проверки на място обаче често се оказвало, че те са пресилени или в някои случаи дори неверни.

Зам.-кметът припомни, че до края на месеца със сметосъбирането на Хасково се занимават две фирми. По график отиващата си „Титан“ прибира съдовете си, а новата, която спечели обществената поръчка за чистотата - „Грийн партнърс“, слага своите. Това обаче се отнася за бобрите. Подменят се съдовете приоритетно в централната градска част и в по-големите квартали.

Ледът и снегът в по-малките улички създават проблем за влизането на сметосъбиращите машини, затова някъде може и да се получи неудобство за ден-два, но ситуацията се контролира и няма да бъде допуснато замърсяване на града, категоричен е Велин Балкански.

Контейнерите за пепел са собственост на общината и според задълженията на фирмата трябва да бъдат чистени веднъж седмично, обясни заместник-кметът и обеща, че превантивно ще обърне внимание на сметосъбирачите специално за контейнерите за пепел.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Pp
    ppp
    16 0
    18:55, 16 яну 2017
    А тези бобри или какъвто и да е добитък докога ще зеят към улиците или трябва да си изхвърляме отпадъците извън тях за да се научат нинджите как се поставят?
  • 2
    Не
    недоволен
    10 -1
    19:04, 16 яну 2017
    В квартал "Хисаря" сметосъбиращи машини не са минавали от три седмици. Кофите за боклук са препълнени!
  • 3
    Мн
    Много сте зле
    22 -9
    19:34, 16 яну 2017
    Тоя замкмет да се скрие и да спре общината да се оправдава за некадърността си да се справи със снега със спрели помулиците колик. Ами къде да ги спрем ха кажете, по покривите на блоковете ли? Създайте условия и тогава изисквайте. Тръгнали да глобяват хората, ами вас общинарите кой ще глоби че сте толкова зле
  • 4
    От
    от Хасково
    4 -7
    09:11, 17 яну 2017
    От общината се справят повече от добре, вие какво искате - с магическа пръчка ли да стане всичко. Аман от мрънкащи граждани, които си пускат фасовете по земята и все друг им е виновен. Хората се стараят, ама за мрънкащ народ, няма угодия.
  • 5
    Jo
    John
    4 -2
    09:44, 17 яну 2017
    лъжи на квадрат, по улиците децата се пързалят със шейни!
  • 6
    Ни
    НикМик
    4 -7
    09:48, 17 яну 2017
    МнНаистина много бързо се реагира на сигнали. Мисля, че всички усетихме промяната с новия кмет. За съжаление има хора, които прекаляват и вечно са в опозиция. Ще го оценят и те, но когато вече го няма.
  • 7
    До
    До "НикМик"
    4 -2
    10:06, 17 яну 2017
    Та кога казваш няма да го има вече тоя кмет? Да се подготвим за по-добри времена!
  • 8
    Дж
    Джеронимо
    3 -1
    10:37, 17 яну 2017
    Тези граждани , които се обаждат в общината са добронамерени и милеят за града, защото ако бяха ЗЛОНАМЕРЕНИ щяха да снимат преливащите контейнери с боклук и котките и кучетата около тях и да ги пратят на БТВ, това става сега лесно. Но те не искат родния им град да се излага и Мария Георгиева да се показва с негативни новини, затова звънят в общината. Размърдайте си мозъците и после си изпълнете задълженията за които сте избрани.
Последни новини