Авария остави половината болница без ток, евакуират пациенти

Половината отделения на хасковската болница останаха без ток днес. От обяд няма ток в Детско отделение и в Инфекциозно, сигнализира читател на редакционната поща на Haskovo.net.

“Има авария, изгоря подземен кабел“, потвърди директорът на болницата д-р Георги Гелов. Той поясни, че отделенията в горната част на болницата се захранват с допълнителни кабели, но инсталациите не издържат и шалтерите на елтаблата падат. Така че без електричество са останали и други отделения. „Заради това сме предприели вътрешна евакуация на пациенти, които ще бъдат разпределени в другите сгради“, каза д-р Гелов. Той беше категоричен, че няма да има нарушения в лечебния процес. Който има нужда, ще бъде лекуван, а който има нужда, ще бъде опериран, каза още д-р Гелов.

Според него аварията е станала заради прекомерно потребление на ток, тъй като голяма част от пациентите включвали духалки, въпреки работещите климатици.

Днес екипи на EVN работили по отстраняване на повредата, но не успели да се справят с аварията. Утре се очаква да пристигнат специалисти от Пловдив, които да се справят с повредата.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    9 -2
    20:13, 16 яну 2017
    генератор ( за ток ) ???
  • 2
    Sc
    Scarface
    9 -2
    20:50, 16 яну 2017
    То и с ток си е една болница...А без не смея и да помисля.Ще ми правят операции.
    То на светло режат там където не трябва а пък на свещи кво ли ще е.Като че ли има господ.Отавил е беа ток най-мизерното отделение-Ифекциозно.Сякаш за да е още по пълна и очебийна.
    • Ив
      Иван
      2 -2
      21:54, 16 яну 2017
      Вие за какви се мислите, че се изказвате толкова грозно и некомпетентно,моля?
    • Sc
      Scarfeis
      4 -1
      22:42, 16 яну 2017
      Фактите и изпитаното следствие от тях не се нуждаят от компетентност.Нито пък от вежливост.Те са грозни и убийственни.
  • 3
    Бо
    борката кереза -енженер
    2 0
    12:53, 17 яну 2017
    Имаше един период не звам дали е сега така но за да си на стационар в отделенията те задължаваха да си носиш памук спринцовки марли и други материали които болницата трябва да осигурява предлагам за да не се охарчва болницата да задължава болните преди да постъпят да си носят АКУМУЛАТОРИ а когато е слънчево болните да излизат на слънце и да ФОТОСИНТЕЗИРАТ така и на двете страни ще им излиза ефтино пък и ЕКОЛОГИЧНО
Последни новини