Пловдивчанин на съд - душил дете, което го помолило да си върже кучето

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишния Р.Ч. за това, че по хулигански подбуди е причинил на малолетно лице лека телесна повреда, довела до болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл. 131 ал.1 т. 4 и т.12 във връзка с чл.130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 29 септември 2015 г. Р.Ч. разхождал голямо, едро куче в горичката между Гребния канал и река Марица. По същото време 12-годишното момче и двама негови приятели, също малолетни, правили крос в района. Тримата намалили темпото на тичане, виждайки пред себе си мъжа с кучето, което било без каишка. Животното се затичало след 12-годишното дете, то iе изплашило и помолило Р.Ч. да го спре. В този момент обвиняемият се приближил към момчето, хванал го с двете ръце за врата и започнал да го стиска, като едновременно с това го обиждал и псувал. До обвиняемия вървяла жена, която се намесила и го помолила да остави момчето. Р.Ч. го пуснал за момент, след което отново го хванал и застискал врата му с две ръце. През цялото време момчето плачело, но не можело да извика. След няколко секунди мъжът го пуснал и трите момчета се отдалечили. След тях Р.Ч. извикал, че трябвало да бягат на Гребната база, а не в горичката.

За инцидента е бил подаден сигнал във Второ РУ в града под тепетата. По време на разследването е назначена съдебномедицинска експертиза, според която на детето били причинени кръвонасядания в основата на шията, довели до болка и страдание без разстройство на здравето. Предстои Районен съд - Пловдив да насрочи заседание по делото.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини